Μία νοστιμότατη συνταγή φιλέτο κοτόπουλου, με σάλτσα γιαουρτιού και λαχανικά. Η ονομασία τα λέει όλα!! Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos.
6 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς δέρμα
4 μέτρια κρεμμύδια
1 κουτ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρμ. ζωμό κοτόπουλου (τον φτιάχνουμε με κύβο)
150 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 καλή πρέζα κανέλα
1 καλή πρέζα μπαχάρι τριμμένο
3 κουτ. σ. φυτικό λάδι
1 κουτ. σ. βούτυρο μαγειρικό
αλάτι, πιπέρι, όσο χρειάζεται
Εκτέλεση:
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Βάλτε σε ένα ταψάκι το κοτόπουλο φιλέτο με το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, και ανακατέψτε τα καλά. (προσοχή στο αλάτι, διότι θα βάλουμε και τον ζωμό)
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ή νταβά, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο, τηγανίζουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Μειώνουμε την θερμοκρασία, βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε και τον ζωμό ζεστό. (διαλύουμε 1 κύβο ζωμό κότας, σε 200 γρμ. ζεστό νερό) Ανεβάστε την θερμοκρασία, και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε στο τηγάνι ξανά το κοτόπουλο, χαμηλώνοντας τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας 2-3 φορές τα φιλέτα. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα, για να φτιάξουμε και την σάλτσα.
Προσθέτουμε στο γιαούρτι 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα από το τηγάνι, όπου μαγειρέψαμε το κοτόπουλο, και το ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα γιαούρτι στο τηγάνι με την υπόλοιπη σάλτσα, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράζει, για 2 λεπτά.
Κόβουμε το κοτόπουλο φιλέτο σε μέτριες φέτες. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε κύκλο, σε μια μεγάλη πιατέλα, αφήνοντας ελεύθερο το κέντρο. Στο κέντρο της πιατέλας βάλτε μερικά μαγειρεμένα λαχανικά (ποικιλία καρότα, πιπεριές χρωματιστές, αρακά, φασολάκια, καλαμπόκι, κ.λ.π.) για να στολίσετε το πιάτο. Τέλος ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο την σάλτσα. Καλή όρεξη.
Σερβίρετε ζεστό.
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά.
Μερίδες: 8
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου