Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Burritos με κοτόπουλο και φασόλια

Μεξικάνικα burritos.

Υλικά για 6 burritos:
6 tortillas αλευριού
1 κουτ. σ. φυτικό λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γρμ. στήθος κοτόπουλου, βρασμένο σε νερό και αλάτι, και ψιλοκομμένο
400 γρμ. μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
1 κούπα λευκό ρύζι σπειρωτό, βρασμένο
1 1/2 κούπα φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
λίγο αλάτι
1 κούπα τυρί τσένταρ (cheddar), χοντροτριμένο
λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο, (προαιρετικά)

Οδηγίες: 
Τοποθετήστε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C. για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου μαραθούν. Κατεβάστε το από τη φωτιά, και προσθέστε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το ρύζι, την ντομάτα, το αλάτι, και ανακατέψτε τα καλά.
Μοιράστε το μείγμα πάνω στα ζεστά tortillas, και πασπαλίστε τα με το τυρί, και κόλιαντρο. Τυλίξτε τα tortillas σε ρολό, (σχέδιο 1) τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί, και ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και σερβίρετε καυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF