Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Tortillas αλευριού (τορτίγιες)

Μεξικάνικες πίτες από αλεύρι σίτου. Φτιάξτε τις μόνοι σας, αντί να αγοράζετε τις έτοιμες που είναι όλο συντηρητικά. Φτιάχνουμε τις tortilla και τις φυλάμε στο ψυγείο. Κρατάνε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, και στην κατάψυξη αρκετούς μήνες. Τις ζεσταίνουμε στο φούρνο (τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο) όταν τις χρειαστούμε.

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρμ. βούτυρο, σε κυβάκια
2/3 τις κούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια.
3. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Κάνουμε την ζύμη μία μπάλα, και την δουλεύουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά.
4. Την βάζουμε σε ένα μπολ, και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε για 30 λεπτά.
5. Διαιρούμε την ζύμη σε κομμάτια και τα κάνουμε μικρές μπαλίτσες (λίγο πιο μεγάλες από ένα καρύδι). Παίρνουμε μία μπάλα, και σκεπάζουμε τις υπόλοιπες με την πετσέτα.
6. Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος, και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτή πίτα. Τελειώνουμε όλες τις μπάλες, κρατώντας τες σκεπασμένες πάντα, για να μην ξεραίνονται.
7. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε την πίτα στο τηγάνι. Ψήνουμε για μισό λεπτό περίπου, ίσα να πάρει ελάχιστο χρώμα, και την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
8. Την βγάζουμε από το τηγάνι και την σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην ξεραθεί. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης. Αν δεν τις χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τις τυλίγουμε με μεμβράνη, τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα, και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF