Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με κόκκινο Ταϊλανδέζικο κάρυ


Για μια γεύση Ταϊλάνδης στο σπίτι, δοκιμάστε αυτό το πιάτο. Κοτόπουλο με Sun-bird Ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το Sintagespanos.
Υλικά:

1 πακέτο (30 γρμ.) Sun-bird Thai red curry, (Mix καρυκεύματα)
2 κουτ. σ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. σάλτσα σόγιας
3/4 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σ. φυτικό λάδι, (εγώ θα προτιμούσα παρθένο ελαιόλαδο)
1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε μαζί το καρύκευμα, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, και το νερό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
3. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
4. Ρίχνετε μείγμα καρύκευμα πάνω από το κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 2 λεπτά, ή μέχρι να πήξει.

Tips:
"SunBird μείγματα καρυκευμάτων" μπορείτε να βρείτε σε super market με ασιατικό τμήμα τροφίμων.
Για πραγματικά αυθεντική συνταγή, αντικαταστήστε με 3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας, αντί για νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF