Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σάλτσα πέστο βασιλικού

Υλικά:
190 γρμ. ελαιόλαδο
60 γρμ. φρέσκα τριφερά φύλλα βασιλικού
50 γρμ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρμ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή στο μπλένετερ, (εκτός το αλάτι), και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, και να γίνουν ένα μίγμα πάστας. Δοκιμάζουμε σε αλάτι, και ρίχνουμε όσο επιθυμούμε. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Την βάζουμε σε βαζάκι, και την διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF