Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα μαυροδάφνης, κρεμμύδια και κρέμα πολέντας

Μια συνταγή από την εκπομπή Dr cook
Υλικά:

Για τη σάλτσα μαυροδάφνης και τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

10 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια (μισο-βρασμένα)
25 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
55 γρ. μαυροδάφνη
60 γρ. ζωμό κοτόπουλου
30 γρ. βούτυρο
10 γρ. σιρόπι από ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Για το συκώτι:
4 χοντρά κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος (125 γρ. το καθένα)
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
αλάτι

Για την πολέντα:
140 γρ. πολέντα
450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
150 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
30 γρ. βούτυρο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα μαυροδάφνης και τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοκκάρια, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κοκκάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σιρόπι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δέσει η σάλτσα.

Για το συκώτι:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι.
Τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στο βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να μην το στεγνώσουμε.

Για την πολέντα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF