Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Υλικά:
Για το χοιρινό ρολό:2 kg χοιρινό ρολό με αποξηραμένα φρούτα
2 ξυλάκια κανέλας
20 κόκκοι μπαχάρι
20 κόκκοι κόλιανδρο
2 φύλλα δάφνη
5 γαρίφαλα
200 γρ. πικάντικη μουστάρδα
Για το γλάσο:
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. μέλι
1 ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε το ρολό σε μία κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό.
Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα. Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Αναμειγνύετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετείτε το χοιρινό ρολό σε μία σχάρα, αφαιρείτε το δίχτυ και βάζετε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά.
Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα και από την πάνω και από την κάτω πλευρά και το ψήνετε αρχικά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια περιχύνετε το ρολό με μία κουτάλα από το γλάσο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για 3-4 φορές, κάθε 10 λεπτά
Πηγή: kouzinalidl.gr/o-kosmos-tou-Skarmoutsou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου