Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό ρολό με αποξηραμένα φρούτα, μέλι και μουστάρδα

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Υλικά:

Για το χοιρινό ρολό:
2 kg χοιρινό ρολό με αποξηραμένα φρούτα
2 ξυλάκια κανέλας
20 κόκκοι μπαχάρι
20 κόκκοι κόλιανδρο
2 φύλλα δάφνη
5 γαρίφαλα
200 γρ. πικάντικη μουστάρδα

Για το γλάσο:
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. μέλι
1 ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Τοποθετείτε το ρολό σε μία κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό.
Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα. Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Αναμειγνύετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετείτε το χοιρινό ρολό σε μία σχάρα, αφαιρείτε το δίχτυ και βάζετε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά.
Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα και από την πάνω και από την κάτω πλευρά και το ψήνετε αρχικά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια περιχύνετε το ρολό με μία κουτάλα από το γλάσο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για 3-4 φορές, κάθε 10 λεπτά

Πηγή: kouzinalidl.gr/o-kosmos-tou-Skarmoutsou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF