Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό ρολό με κρέμα πατάτας αρωματισμένη με κρόκο κοζάνης

Μια συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου.
ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ:
1600 γρ. χοιρινό ρόλο με γέμιση
40 ml ελαιόλαδο
35 γρ. μουστάρδα απαλή
500 ml ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
10 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
1 κρεμμύδι κομμένο στις μεγάλες φέτες
10 γρ. μέλι
10 ml μηλόξυδο
1 κανελόξυλο
10 καρφογαρύφαλλα καρφωμένα σε ένα μικρό κρεμμύδι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ:
850 γρ. πατάτες
14 γρ. αλάτι
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
2 γρ. μείγμα μπαχαρικών
10 γρ. σκόρδο σε κόκκους
500 ml γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζετε καλά με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180ο C. Προτείνεται να είναι μεγάλη η λαδόκολλα, για να μπορέσετε να τη δέσετε με σπάγγο κουζίνας γύρω από το ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ:
Πλένετε καλά τις πατάτες με άφθονο νερό και τις βράζετε 40 λεπτά. Τις κρυώνετε ελαφρώς για να μπορέσετε να τις καθαρίσετε. Έπειτα τις κόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε έως να πετύχετε μία βελούδινη κρέμα. Σερβίρετε σε ένα πιάτο την κρέμα και πάνω σε αυτήν το κρέας, που προηγουμένως έχετε κόψει σε μερίδες. Προσέχετε οι πατάτες να είναι ζεστές γιατί διαφορετικά είναι δύσκολο να πετύχετε την κρέμα.

Πηγή: kouzinalidl.gr/o-kosmos-tou-Lazarou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF