Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εμπανάδας με κιμά

Από την εκπομπή του Mega, "καν' το όπως ο Άκης"
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Αλλατίνη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 αυγά

Για τη γέμιση
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
Ελαιόλαδο
1 κ. γ. κύμινο
1 κ. γ. ρίγανη
2 κ. σ. σταφίδες ξανθές
2 κ. σ. σε ελιές ροδέλες
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε.
Ρίχνουμε τα αυγά, το ξύδι και μετά το νερό.
Καλύπτουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο.
Προσθέτουμε τον κιμά, στη συνέχεια την ντομάτα, λίγο νερό, τις σταφίδες και τις ελιές.
Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Για τη σύνθεση
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι, το τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη λαδόκολλα, τοποθετούμε άλλη μια από πάνω και ανοίγουμε σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός κουπάτ κόβουμε το φύλλο σε κυκλικά κομμάτια και τα γεμίζουμε.
Ενώνουμε τις άκρες με ελάχιστο νερό, αλείφουμε με το αυγό, και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF